«ΠΑΣάς» στην Ριζούπολη!



Για την 3η αγωνιστική της φετινής Super League Σουρωτής, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να περάσει από την Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλων Σμύρνης και με σκορ 1-2 να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα μετά το άσχημο ξεκίνημά του στις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Του Θεόφιλου Μαυρουδή


Με 4-2-3-1 αποφάσισε να παρατάξει την αρχική του ενδεκάδα για την "Ελαφρά ταξιαρχία" ο Αλμπέρτο Χιμένεθ Μοντεαγούδο ενώ με 3-5-2 ξεκίνησε την διάταξή του φιλοξενούμενου ΠΑΣ ο Ηρακλειώτης Γιάννης Πετράκης.

Το παιχνίδι (παρά τις αρχικές σκέψεις και προβλέψεις) είχε αρκετά καλό ρυθμό με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να κυριαρχήσει στον χώρο του κέντρου καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου μισού του ματς και τον ΠΑΣ να καταφέρνει να ελέγξει την αμυντική του λειτουργία παρά τις όποιες δυσκολίες του. 

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 21' και άνηκε για τον γηπεδούχο Απόλλωνα όταν ο Τομάς μπήκε στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενούμενων με το σουτ που επιχείρησε όμως να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΣ σημειώθηκε στο 33' όταν αρχικά ο Μυστακίδης με ωραίο πλασέ εντός της περιοχής του Χουάντερσον προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ του Απόλλωνα ο οποίος έδιωξε την μπάλα μακρυά από την εστία του και στην επαναφορά ένα δυνατό σουτ του Λεό εξουδετερώθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων σε κόρνερ.

Μετά την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 40' όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λεό πλάσαρε με το εξωτερικό του ποδιού του τον Χουάντερσον διαμορφώνοντας έτσι το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λέπτου.

Η επανάληψη του παιχνιδιού ξεκίνησε δίχως να υπάρχουν ιδιαίτερες συγκινήσεις και με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο να εμφανίζεται και το πρώτο γκολ του ματς στο 60' όταν μετά από ωραία ασίστ του Λεό ο Νικολιάς σκόραρε βάζοντας έτσι ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Η "Ελαφρά ταξιαρχία" παρ' ότι ήταν πίσω στο σκορ με δυο τέρματα προσπάθησε να πιέσει τους φιλοξενούμενους και κατάφερε να μειώσει στο 79' όταν μετά από πάσα του Τριάδη ο Ελ-Χελβέ με δεξιοτεχνικό πλασέ διαμόρφωσε το 1-2 βάζοντας ξανά έτσι έτσι τον Απόλλωνα στην διεκδίκηση βαθμού ή βαθμών από το συγκεκριμένο ματς.

Ότι και να προσπάθησαν να κάνουν οι γηπεδούχοι για να ισοφαρίσουν το ματς δεν το κατάφεραν με το 1-2 να μένει μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού και τον ΠΑΣ να παίρνει σπουδαίο διπλό μέσα στην Ριζούπολη και απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Χιμένεθ Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Στάθης, Τζανετόπουλος (73' Γκινιό), Κύργιας, Ναδάλες, Γκονσάλες (60' Σικαμπάλα), Πέδρο, Μπετινέλι, Τριάδης, Ντ' Ούρσο (73' Ελ-Χελβέ), Μάντζιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Κάστρο, Βιδάλ (86' Σκόνδρας), Μυστακίδης (81' Αθανασιάδης), Μπαπτίστ (68' Γκρισμάν)

Σχόλια