Και τώρα... Amsterdam Αrena για την «Ένωση»!



Στο ΟΑΚΑ και με το μυαλό όλων στο μεγάλο ματς της Τετάρτης για το Champions League, η AEK με σβηστές μηχανές επικράτησε του Πανιωνίου με σκορ 4-0 πηγαίνοντας έτσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην πρεμιέρα της στο Champions League απέναντι στον Άγιαξ στην Amsterdam Αrena.

Του Θεόφιλου Μαυρουδή


Με 4-2-3-1 αποφάσισε να ξεκινήσει την αρχική του ενδεκάδα για την "Ένωση" ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενώ με 4-3-3 παρέταξε την αρχική του ομάδα για τους "Πάνθηρες" ο Ζοσέ Ανιγκό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να απειλεί μόλις στο 4' μετά από δυνατό σουτ του Μπακασέτα από τον άξονα με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανοιλοβιτς. Τα επόμενα λεπτά άνηκαν αποκλειστικά στους γηπεδούχους με την "Ένωση" να χάνει ακόμη μια ευκαιρία στο 13' με τον Μάρκο Λιβάγια αλλά το σουτ του Κροάτη διεθνή πέρασε ξανά εκτός εστίας του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε με τον Πανιώνιο να μην έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ούτε μια αξιόλογη φάση στα καρέ του Μπάρκα και την ΑΕΚ να προσπαθεί κυρίως από τα πλάγια της να αποσπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων δίχως όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Η τελευταία αξιόλογη φάση πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου 45λέπτου δημιούργησε και το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης όταν στο 45' ο Μάνταλος έπιασε μια σέντρα από τα δεξιά και με ωραία προβολή ο Πόνσε σκόραρε για το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η επανάληψη του παιχνιδιού ξεκίνησε με πέντε λεπτά καθυστέρησης καθώς ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου έδωσε εντολή στην ομάδα του να μην παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο λόγω ενούς πανό των φίλων της ΑΕΚ που έλεγε «"Ιστορικέ" πες μας που πουλιέσαι ποιο ακριβά, στον Νότο ή στον Βορά;», κάτι το οποίο θεώρησαν οι "Πάνθηρες" πως τους προσβάλει και τους μειώνει.

Η αναμέτρηση τελικά ξεκίνησε ξανά με τον ρυθμό των δύο ομάδων να είναι σε αρκετά χαμηλά πλαίσια κάτι το οποίο ευνοούσε τους γηπεδούχους που ήταν και μπροστά στο σκορ. Στο 52' εμφανίστηκε η πρώτη απειλή της επανάληψης του παιχνιδιού και άνηκε ξανά για την γηπεδούχο ΑΕΚ μετά από ένα δυνατό σουτ του Λιβάγια το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της κλείνοντας στα καρέ την ομαδα του Πανιωνίου η οποία έδειχνε να κουράζεται και πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Η πίεση της "Ένωσης" της χάρισε και δεύτερο τέρμα στο 58' όταν ο Μπακασέτας σκόραρε μετά από ένα δεξιοτεχνικό σουτ μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου ο οποίος και δεν το πανηγύρισε ως ένδειξη σεβασμού καθώς ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά.

Μετά από απίστευτη έμπνευση του νεοεισελθών στο ματς Κλωναρίδη (ο οποίος με τρομερό δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο), προέκυψε και τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ στο 84' δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδος του.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το 4-0 με ωραίο πλασέ και μετά από ασίστ του Λιβάια από την αριστερή πλευρά της επίθεσης με τον Πανιώνιο να "παραδίδει τα όπλα του". Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε σχετικά εύκολα να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να απειλήσει και να "καρδιοχτυπήσει" την εστία του Μπάρκα και το 4-0 να μένει μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK (Μαρίνος Ουουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρινσκι, Λόπες, Σιμόες (77' λ.τ. Τσόσιτς), Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (67' Γιαννιώτας)

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοιλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης (53' Ντουρμισάι), Κειτά (46' Πιρίζ), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (63' Τσιλούλης)

Σχόλια