Επική πρόκριση του Ηρακλή στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος!

Στην διαδικασία των πέναλτι και με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1 (10-11 πεν.), ο Ηρακλής με επικό τρόπο απέκλεισε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος τον Εθνικό Πειραιώς παίρνοντας έτσι αυτός το εισιτήριο για τους ομίλους του θεσμού.

Του Θεόφιλου Μαυρουδή


Με 4-4-2 αποφάσισε να ξεκινήσει την αρχική του ενδεκάδα ο Λουκάς Καραδήμος για την ιστορική ομάδα του Πειραιά ενώ με 4-3-3 παρέταξε την αρχική του ομάδα για τον "Γηραιό" ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης σπουδαίας αναμέτρησης είναι πως το παιχνίδι διεξάγεται κεκλεισμένων τον θυρών μετά από τιμωρία των γηπεδούχων για τα επεισόδια στο ματς της πρώτης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ με τον Αήττητο Σπάτων. Επίσης, στο στο δημοτικό γήπεδο "Γρηγόρης Λαμπράκης" βρίσκεται και ο γνωστός φίλαθλος των γηπεδούχων Γιάννης Μαντζουράκης, γνωστός και ως "Εθνικάρας".

Το παιχνίδι στα πρώτα είκοσι λεπτά του είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες αλλά πλην μιας πολύ καλής φάσης των φιλοξενούμενων στο 9' μετά από καλά εκτελεσμένη στημένη φάση του Τάι που εξουδετερώθηκε δύσκολα από τον Βουτσινά, δεν μας επέφερε τίποτε περισσότερο εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν στο 39' όταν ο Παυλάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα του στον Κουκόλη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλλει από το ματς αφήνοντας έτσι τους γηπεδούχους με 10 παίχτες. 

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού με τον Εθνικό ωστόσο να προσέχει πολύ τα μετ' όπισθέν του μην αφήνοντας τους "Ηρακλειδείς" να τους απειλήσουν ουσιαστικά και έτσι το άσφαιρο 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μισού του παιχνιδιού.

Με περισσότερη όρεξη και διάθεση να απειλήσει τους φιλοξενούμενους μπήκε ο Εθνικός στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο νεοεισελθών Μάναλης δημιούργησε πολλά προβλήματα από την δεξιά πλευρά της επίθεσης των γηπεδούχων εν αντιθέσει με τον Ηρακλή που καθώς ήταν με παίχτη παραπάνω στο ματς, δεν μπορούσε να αναπτύξει το παιχνίδι του.

Η πρώτη μεγάλη φάση της επανάληψης του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 57' και άνηκε για τον γηπεδούχο Εθνικό, όταν ο Τσιλιγκρής ανέλαβε να εκτελέσει απευθείας μια στημένη φάση λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον γκολκίπερ του "Γηραιού" να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ηρακλή έχασε τρομερή ευκαιρία στο 69' όταν μετά από σέντρα του Ντούνη από την δεξιά πλευρά της επίθεσης του "Γηραιού", ο Περόνε έπιασε μια δυνατή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βουτσινά. Ο "Γηραιός" πίεσε αρκετά μετά το νωθρό του ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο απειλώντας ξανά στο 77' όταν μετά από σέντρα του Κουτρουμάνου και πάλι από τα δεξιά, ο Ρόβας με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να δώσει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση καθώς σε κενή εστία ο Ρόβας με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ με το ματς έτσι να μένει στο 0-0 και να οδηγείται στην παράταση.

Στο 5' της παράτασης ο Εθνικός Πειραιώς άνοιξε το σκορ όταν μετά από εκπληκτική ασίστ του Μηλιώτη ο Μάναλης με πλασέ κέρδισε τον ανήμπορο να αντιδράσει Βοσνιάδη διαμορφώνοντας έτσι το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μισού της παράτασης.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Εθνικός Πειραιώς θα πάρει επική πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, στην τελευταία φάση της παράτασης ο Περόνε έβγαλε μια σέντρα σουτ και ο Ρόβας με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας έτσι με εκπληκτικό τρόπο το ματς στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι και με τους Μακρυγιάννη και Ρομάνο να είναι οι μοιραίοι παίχτες για τους γηπεδούχους, ο Ηρακλής κατάφερε με συνολικό σκορ 10-11 να προκριθεί με επικό τρόπο στην φάση των ομίλων του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός Πειραιώς (Λουκάς Καραδήμος): Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Κόλλινς (46' Μάναλης), Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (111' Λεβέντης), Πολίτης (67' Μακρυγιάννης), Τσιλιγκίρης (80' Ρομάνο), Παυλάκης

Ηρακλής (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Κανακούδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης (95' Παπαδόπουλος), Ζαμπάρης, Μουμίν, Μενδρινός, Τάι (46' Κλέιτον), Πασάς (74' Ρόβας), Ντούνης, Περόνε

Σχόλια