Φάκελος Παναθηναϊκός: Είναι αυτός ο Παναθηναϊκός που αγαπήσαμε ή όχι;


Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού με 3 νίκες στα 3 πρώτα παιχνίδια παραπέμπει στο μακρινό 2009, όταν και η σεζόν ολοκληρώθηκε με το απόλυτο, πρωτάθλημα και κύπελλο. Πόσο ρεαλιστικό είναι να μιλάμε, όμως, για έναν Παναθηναϊκό τουλάχιστον ανταγωνιστικό που μπορεί να αφήσει το στίγμα του στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν;

Του Καλλιτσάρη Ιωάννη

Πριν από ένα μήνα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη αναζητούσε εναγωνίως μια νίκη σε φιλικό και αποτελούσε ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Τί έγινε, όμως, και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν για πρώτη φορά με 3/3 μετά από εννέα χρόνια; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά του όλο το καλοκαίρι, έστησαν μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και ξεκάθαρους ρόλους.

Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε υπερομάδα εν μία νυκτή (ή καλύτερα σε ένα καλοκαίρι) και σε καμία περίπτωση δεν πάει για πρωτάθλημα. Δεν είναι αυτός ο στόχος άλλωστε. Η δουλειά που έχει γίνει από όλο το τεχνικό επιτελείο είναι εμφανής και η συζήτηση περί υποβιβασμού μοιάζει μόνο με ανέκδοτο. Είναι δεδομένο πως θα έρθουν και οι ήττες και οι δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, κάτι καλό χτίζεται στον Παναθηναϊκό φέτος και όσο δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικοί λόγοι να αποσπούν την προσοχή της ομάδας θα υπάρχει μια ομαλή και αξιόλογη πορεία.

Πολλές χρονιές ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με πολυδιαφημισμένους παίκτες και γεμάτα ρόστερ, με αστέρες και προοπτικές, αλλά η συνέχεια τις περισσότερες φορές ήταν καταστροφική και η σεζόν συχνά ολοκληρώνονταν με εσωστρέφεια. Τότε μπορεί να υπήρχαν χρήματα και η ομάδα να συστήνονταν ως Panathinaikos αλλά η ουσία στο τέλος ήταν μηδέν. Φέτος, που δεν υπάρχουν προσδοκίες για τίτλους ούτε διαφημισμένοι παίκτες και πρωτίστως ούτε διοίκηση, ο Παναθηναϊκός δείχνει να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται και να κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Μήπως τελικά αυτός είναι ο πραγματικός Παναθηναϊκός που αγαπήσαμε; Ο ουσιαστικός και όχι ο ανούσια ισχυρός.

Η συνέχεια θα δείξει τι πραγματικά ισχύει. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα μέχρι στιγμής έχει κερδίσει το σεβασμό του κόσμου, τον έχει φέρει στο γήπεδο και σίγουρα θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της στο γήπεδο.


Σχόλια