Άντεξε στην πίεση και ... ελπίζει



Στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων του UEFA Europa League, Ολυμπιακός και Μπέτις αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0 στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της συνέχειας τους στην δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Του Θεόφιλου Μαυρουδή

Με 4-2-3-1 αποφάσισε να παρατάξει την αρχική του ενδεκάδα ο Πέδρο Ματρίνς για τους "Ερυθρόλευκους" ενώ με 3-4-3 ξεκίνησε την ομάδα των Ισπανών ο Σετιέν Σολάρ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το αναγνωριστικό παιχνίδι να κυριαρχεί εντός του αγωνιστικού χώρου και τους Ισπανούς να δείχνουν πιο ορεξάτοι να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να προσπαθήσουν να αναπτύξουν από τον άξονα τις προσπάθειές τους. Η Μπέτις ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς καθώς στο 14' έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Χοακίν έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα στον Μορόν με τον Τσιμίκα όμως να προλαβαίνει να διώξει την μπάλα σε κόρνερ πριν ο επιθετικός των Ισπανών να την σπρώξει στα δίχτυα των "Ερυθρόλευκων".

Οι "Ερυθρόλευκοι" απάντησαν στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων καθώς στο 23' και μετά από αδράνεια των αμυντικών των Ισπανών, ο Χασάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος των αντιπάλων του με τον Ρόμπλες όμως να καταφέρνει να διώξει την μπάλα μακρυά από την εστία του αποτρέποντας έτσι την δύσκολη κατάσταση για την ομάδα του.

Με την έλευση του πρώτου μισάωρου του παιχνιδιού, οι Ισπανοί απείλησαν ξανά την εστία του Γιαννιώτη καθώς ο Λοκέλσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής των "Πειραιωτών" επιχείρησε ένα δεξιοτεχνικό φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η τελευταία (και μεγαλύτερη) ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 42' και άνηκε στους "Ερυθρόλευκους" όταν αρχικά ένα πλασέ του Ποτένσε εξουδετερώθηκε δύσκολα από τον Ρόμπλες και την επαναφορά ο Χασάν με προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει με το σκορ έτσι να μένει μέχρι και την λήξη του πρώτου 45λέπτου στο 0-0.

Η επανάληψη του παιχνιδιού ξεκίνησε με τον ρυθμό εντός του αγωνιστικού χώρου να είναι πολύ ικανοποιητικός και τις δυο ομάδες να ψάχνουν την ευκαιρία που θα τους δώσει και το προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51' όταν ο Ποτένσε έστρωσε στην καρδιά της άμυνας των Ισπανών αλλά οι Χασάν και Φετφατζίδης δεν εκμεταλλεύτηκαν την έμπνευση του συμπαίκτη τους ενώ στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Μορόν με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννιώτη.

Στο 61' ένα τραγικό λάθος του Βούκοβιτς στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων παραλίγο να στοιχίσει ακριβά στους "Ερυθρόλευκους" με τον Λεόν να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Γιαννιώτη αλλά το πλασέ που επιχείρησε το εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο της ομάδας του Πέντρο Μαρτίνς.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου τόσο η κατοχή και ο έλεγχος της μπάλας περνούσαν στα πόδια της Μπέτις με τον Ολυμπιακό να δείχνει αρκετά κουρασμένος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτύξει το παιχνίδι του. Και σαν να μην έφτανε η ανεβασμένη απόδοση των φιλοξενούμενων, στο 73' ο Τσιμίκας στην προσπάθειά του να ανακόψει τους αντιπάλους του αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Ντανιέλ Στεφάνσκι αφήνοντας έτσι για τα εναπομείναντα λεπτά την ομάδα του με δέκα παίχτες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν μέχρι τέλους να σκοράρουν και να φύγουν με ένα τεράστιο διπλό από το "καμίνι" του Γ. Καραισκάκης με τον Ολυμπιακό ωστόσο να αντέχει την πίεση και να καταφέρνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης να κρατήσει το σκορ στο μηδέν παίρνοντας έτσι μια υπέρ πολύτιμη ισοπαλία σε ένα κακό παιχτικά βράδυ για αυτόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (35' Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης (71' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Χασάν.

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν, Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν (72' Κανάλες), Χοακίν (80' Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Μαντί.

Σχόλια