Εθνική… πρεμιέρα


Το πρώτο τζάμπολ του φετινού Μουντομπάσκετ γυναικών ίσως να μην αφήνει τόσο αδιάφορο το ελληνικό κοινό φέτος. Η εθνική ομάδα συμμετέχει για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου μπάσκετ, οχτώ χρόνια μετά το Μουντομπάσκετ του 2010.


Του Καλλιτσάρη Ιωάννη


Όπως και στην Τσεχία το 2010, έτσι και φέτος, στην Τενερίφη, η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι στη Γαλλία και τον Καναδά. Από τη μεν Γαλλία, τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα είχαν γνωρίσει την ήττα με 69-55 αλλά είχαν επικρατήσει του Καναδά με 57-52, στη β’ φάση. Το έργο της ομάδας του Κώστα Κεραμιδά δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά όπως και στο περσυνό Ευρωμπάσκετ η υπέρβαση έγινε και το αποτέλεσμα της τέταρτης θέσης ήταν μια τεράστια επιτυχία.
Αυτή την επιτυχία θα γιορτάσουν τα κορίτσια της εθνικής ομάδας στην Τενερίφη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρκούνται απλά και μόνο στη συμμετοχή. Ταλέντο και εμπειρία υπάρχει σε αυτή την ομάδα, με πρώτη και καλύτερη την αρχηγό, Εβίνα Μάλτση, που δε σκέφτεται σε καμία περίπτωση την αποχώρηση από την ενεργό δράση και ακόμα και στα 40 της αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή των αντιπάλων.
Ο κορμός της ομάδας διατηρήθηκε από το Ευρωμπάσκετ του 2017 και η δωδεκάδα του Κώστα Κεραμιδά αποτελείται από τις: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Άννα Σπυριδοπούλου, Μαριέλα Φασούλα, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάννα Χριστινάκη. Η Κατερίνα Σπαθάρου και η Σύνθια Εζέτζα έμειναν εκτός 12άδας. Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας είναι:

Σάββατο 22/9/2018
Ελλάδα - Καναδάς (19:30)
Κυριακή 23/9/2018
Ελλάδα - Γαλλία (19:30)
Τρίτη 25/9/2018
Ελλάδα – Ν. Κορέα (15:30)


Σχόλια