Σκότωσε το "Αστέρι" ο Νάτχο!


Μέσα σε ένα σχεδόν γεμάτο Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού επικράτησε του πολύ καλά στημένου Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 έχοντας πλέον το μυαλό του αποκλειστικά και μόνον στο ματς της Πέμπτης για την πρεμιέρα του Europa League απέναντι στην Ισπανική Μπέτις.

Του Θεόφιλου Μαυρουδή


Με 4-2-3-1 αποφάσισε να παρατάξει την αρχική του ενδεκάδα ο Πέδρο Ματρίνς για την τους "Ερυθρόλευκους" ενώ με 4-4-2 ξεκίνησε την ομάδα των "Αρκάδων" ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού μπήκε με πολλή όρεξη στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας μόλις στο 5' μετά από εκτέλεση στημένης φάσης του Φορτούνη η οποία σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο φιλοξενούμενος Αστέρας σημείωσε την πρώτη του αξιοσημείωτη ευκαιρία στο 10' με ένα δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη να εξουδετερώνει δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ των "Ερυθρόλευκων".

Με το ματς να έχει πάρα πολύ καλό ρυθμό και τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, στο 18' ο Καμαρά με ένα εκπληκτικό σουτ από απόσταση μεταξύ του κέντρου του γηπέδου και της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, σκόραρε (υπό της βοήθειας και του οριζοντίου δοκαριού) κάνοντας έτσι με μαγικό τρόπο το 1-0.

Ο Ολυμπιακός καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έλεγχε απόλυτα την ροή του παιχνιδιού με τον Αστέρα ωστόσο να προσπαθεί να αναπτύξει τους αυτοματισμούς του υστερώντας όμως στην τελική του προσπάθεια με το 1-0 να είναι και το σκορ που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Όπως ακριβώς έληξε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και η επανάληψη του παιχνιδιού, με τις δυο ομάδες να παίζουν στρωτό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και το θέαμα να είναι αρκετά καλό εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Οι "Ερυθρόλευκοι" απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη του παιχνιδιού στο 49' όταν μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου αρχικά ο Γκερέρο και εν συνεχεία ο Ποτένσε δεν κατάφεραν να σκοράρουν για την ομάδα τους ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και μετά από αντεπίθεση των "Αρκάδων, ο Φερνάντεθ επιχείρησε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ αλλά ο Γιαννιώτης απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα από την εστία του.

Μετά από λάθος πάσα του Ποτένσε από το κέντρο του γηπέδου στο 68', ο Τόνσο βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε με ωραίο πλασέ να σκοράρει και να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 εν μέσω πολλών αποδοκιμασιών από τους φίλους των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά καθώς οι γηπεδούχοι πήραν χώρους στο γήπεδο για να ηγηθούν ξανά του σκορ με τον Φετφατζίδη να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Παπαδόπουλου με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα εκτός από το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ των "Αρκάδων". Στο 80' και μετά από διαρκή πίεση των γηπεδούχων, ο Χασάν με προβολη και μετά από συρτή σέντρα του Γκερέρο δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση στην εστία του.

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πως όντως είναι μια πάρα πολύ καλοδουλεμένη ομάδα και δεν στήθηκε πίσω στα καρέ του μετά την ισοφάριση του παιχνιδιού απειλώντας στο 86' όταν μετά από αμυντικό λάθος του Μιράντα, ο Τόνσο με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ δείχνοντας έτσι πως είναι πάρα πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ισοπαλία είναι προ των πυλών, ο Νάτχο στις καθυστερήσεις με τρομερή προβολή νίκησε τον Παπαδόπουλο και με πανέμορφο τρόπο έδωσε την νίκη στην ομάδα του με το τελικό σκορ να σταματάει στο 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελ Αμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (72' Χασάν), Φορτούνης (73' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (61' Τόνσο), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας (46' Φερνάντεθ), Μανιάς (80' Βαλιέντε)

Σχόλια