Φαβορί υπάρχει!



Στην 5η αγωνιστική ποτέ και σε κανένα πρωτάθλημα δε στέφθηκε πρωταθλητής. Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε, εκ πρώτης όψεως, είναι πως στη φετινή Super League ο ΠΑΟΚ είναι πλέον και επίσημα το φαβορί για την κατάκτησή της.

Του Καλλιτσάρη Ιωάννη


Σε ένα περίεργο πρωτάθλημα, όπως το φετινό, όπου δύο ομάδες ξεκίνησαν με τιμωρίες και -2 η μία και -6 η άλλη, με ξένους διαιτητές, με πολλά διαφορετικά δεδομένα, όπως ότι ξεκίνησε με την ΑΕΚ κάτοχο του τίτλου, τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για αδικία και τον Ολυμπιακό μετά από χρόνια να αποτελεί «σφετεριστή» του τίτλου, όλα είναι πλέον διαφορετικά.

Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, όμως, δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τον Ατρόμητο, και είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχει κάνει το 5 στα 5. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, και μάλιστα ντέρμπι, ο δικέφαλος του Βορρά δεν εντυπωσίασε. Κάθε άλλο μάλιστα! Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά κακός, και όσο και αν τα στατιστικά δε λένε την αλήθεια, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ότι ο Ολυμπιακός, δηλαδή, ήταν πολύ καλύτερος. Έχει, όμως, αυτό σημασία; Φυσικά και όχι!

Σε μία χώρα που έχουμε πανηγυρίσει Euro και μάλιστα με αρκετά αμφιλεγόμενο ποδοσφαιρικά τρόπο ξέρουμε πολύ καλά ότι σημασία έχει όταν τελειώνει το παιχνίδι να έχεις τους 3 βαθμούς της νίκης. Αυτό, ίσως, να είναι το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ φέτος. Ακόμα και όταν δεν παίζει καλά και ακόμα και όταν ο αντίπαλος υπερτερεί, μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να πάρει τη νίκη. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει να ψάξει τι δεν πήγε καλά, γιατί δεν κέρδισε και γιατί έχασε με ένα τέτοιο γκολ.

Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα όσο και ξεκάθαρα. Είναι περίπλοκο όταν στον αγωνιστικό χώρο βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση αλλά παρόλα αυτά είσαι δίκαια νικητής! Είναι ξεκάθαρα, ωστόσο, αφού ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και η εικόνα του, μετά τα πρώτα πέντε παιχνίδια, των καθιστά φαβορί. Όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει μόνος του τι έκανε λάθος και δεν κέρδισε σήμερα, και αυτό δεν απασχολεί κανέναν άλλον, έτσι και ο ΠΑΟΚ πρέπει να ψάξει και να αντιληφθεί μόνος του γιατί ξεκίνησε από -2 βαθμούς και δεν είναι αυτή τη στιγμή στους 15 βαθμούς, και αυτό δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον.

Υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση της Super League και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις ομάδες. Το πρωτάθλημα, όπως ξέρουμε όλοι εξάλλου, κρίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια και όχι στα ντέρμπι. Οπότε ας κάτσουμε αναπαυτικά και ας απολαύσουμε τις 25 αγωνιστικές που ακολουθούν!

Σχόλια