Λάσμε και Παπαγιάννης στο Casa Dello Sport


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Media Day του Παναθηναϊκού στα πλαίσια της Euroleague. Οι «πράσινοι» δήλωσαν στο casa dello sport έτοιμοι και αισιόδοξοι για τη σεζόν που έρχεται.


Του Καλλιτσάρη Ιωάννη


Στεφάν Λάσμε
Πως σου φαίνεται η ομάδα στην επιστροφή σου εδώ;
Έχει αρκετά κοινά αλλά δεν έχει το Διαμαντίδη (γέλια). Υπάρχει καινούργιος προπονητής, από αυτόν που είχα τότε, υπάρχει Νικ Καλάθης και αρκετά πράγματα είναι διαφορετικά. Δουλεύουμε σε καλό κλίμα και απολαμβάνω που είμαι πάλι εδώ.
Ο σύλλογος, ως Παναθηναϊκός, παραμένει ο ίδιος όμως.
Ναι ο Παναθηναϊκός είναι ο ίδιος. Υπάρχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ παραμένουν οι ίδιοι.
Τι σε έφερε ξανά πίσω στον Παναθηναϊκό;
Νομίζω ήταν η ιδανική στιγμή για να γίνει αυτό. Πήγα στη Ρωσία την προηγούμενη χρονιά γιατί η γυναίκα μου είναι Ρωσίδα και τα παιδιά πήγαιναν σχολείο εκεί αλλά τώρα νομίζω ήταν η ιδανική στιγμή για να γυρίσω. Ο Τζέιμς (Γκιστ) και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με έπεισαν να έρθω ξανά στον Παναθηναϊκό και αυτή ήταν η καλύτερη πρόταση που είχα στα χέρια μου.
Έκανες την καλύτερη σεζόν της καριέρας σου, σύμφωνα με τα στατιστικά, πέρυσι.
Ναι, ίσως. Είχαμε προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη και κάναμε καλή δουλειά. Με βοήθησε πολύ στο παιχνίδι μου και του είμαι ευγνώμον.
Πως ο Νικ Καλάθης θα επηρεάσει το παιχνίδι σας;
Ο Νικ είναι εξαιρετικός παίκτης, πολύ υψηλού επιπέδου για την Euroleague και το NBA. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και είναι σαν στρατηγός στο γήπεδο.
Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος για να θεωρηθεί επιτυχημένος στο τέλος;
Να δουλέψουμε, να δουλέψουμε και να δουλέψουμε. Νομίζω ότι έχουμε όλα τα εργαλεία για να πετύχουμε τους στόχους αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Υπάρχουν τόσες μεγάλες και σπουδαίες ομάδες στην Euroleague που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κάθε ομάδα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε διαφορετικά.

Γιώργος Παπαγιάννης
Πως σου φαίνεται το περιβάλλον του Παναθηναϊκού τώρα που γύρισες;
Κάποια από τα παιδιά τα ήξερα από πριν, με τον Νικ έχω ξανασυνεργαστεί, με τον Ντίνο έχουμε παίξει στις εθνικές και γενικά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να με βοηθήσουν στο παιχνίδι και στο να προσαρμοστώ ξανά στον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα δουλεύει σε κάποια καινούργια πράγματα και αν και είναι νωρίς είμαστε σε καλό δρόμο.
Σε επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεσαι εσύ και η ομάδα;
Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η χημεία εντός και εκτός παρκέ είναι πολύ καλή. Όλοι έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσει η ομάδα.
Ο αντικειμενικός στόχος είναι η πρόκριση στο Final 4;
Ναι αυτός είναι ο βασικός στόχος, να διεκδικήσουμε το 7ο. Όλοι έχουμε το κίνητρο και τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος έχουμε αυτό το στόχο.
Εσύ προσωπικά σε τί επίπεδο ετοιμότητας είσαι τώρα;
Είμαι σε καλό σημείο παρότι έχασα ένα κομμάτι της προετοιμασίας λόγω της εθνικής. Έπαιξα σε κάποια φιλικά στην Κύπρο αλλά μέρα με τη μέρα γίνομαι καλύτερος.
Τί σου άφησε το NBA;
Μαθήματα και εμπειρίες που μπορεί να της ξαναζήσω και μπορεί και όχι αλλά ένα από τα πιο βασικά είναι ότι έζησα κάποια σημαντικά πράγματα σε πολύ μικρή ηλικία.
Άσχετα με το πόσες συμμετοχές είχες στο NBA νιώθεις ότι σε βελτίωσε σαν παίκτη και ότι γύρισες πιο δυνατός;
Ναι σίγουρα. Πήρα κάποιες εμπειρίες που μπορεί να μην τις είχα πάρει στην Ευρώπη. Το παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό, ανταγωνίστηκα κάποιους παίκτες επιπέδου Λεμπρον και Ντουράν και σίγουρα αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα.



Σχόλια