Updown funk you up




Από νωρίς αντιλαμβανόμαστε και φέτος το πόσο ιδιαίτερη είναι η Euroleague. Τα up and down των ομάδων πρέπει να μας γίνουν βίωμα, όπως και τα απρόσμενα αποτελέσματα.

Του Καλλιτσάρη Ιωάννη


Βίοι παράλληλοι αλλά και βίοι αντίθετοι για τους δύο «αιώνιους» στη πρώτη διπλή αγωνιστική εβδομάδα της Euroleague. Ωστόσο, δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν τέτοια αποτελέσματα και τέτοιου είδους σκαμπανεβάσματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ξεκινώντας με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι την Τετάρτη κόντρα στη Μπασκόνια. Αυτό αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, όχι τόσο για το ότι ο Ολυμπιακός πέρασε εμφατικά από μια δύσκολη έδρα, αλλά γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της σεζόν, με τόσο λίγα επίσημα παιχνίδια στα πόδια. Βέβαια, πάντα είναι καλοδεχούμενες τέτοιες εμφανίσεις!

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ακόμα καλύτερη εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» κόντρα στη Χίμκι, η προσγείωση από την Ολίμπια Μιλάνο παραήταν απότομη. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν έχει καμία σχέση με την περσινή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει το πιο ηχηρό «χαστούκι» για φέτος στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός σε πολλά στοιχεία με αποκορύφωμα τα πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση. Ακόμα και έτσι, όμως, αυτό ήταν απλά μια ήττα σε ένα καλεντάρι 30 γύρων.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την εμφάνιση του στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγιερν. Εκεί ήρθε η πρώτη ήττα της σεζόν και μάλιστα πληρώνοντας ένα τεράστιο λάθος του πολύ έμπειρου Τζέιμς Γκιστ. Αυτό αποτέλεσε καμπανάκι για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του και κατά συνέπεια η ομαλότητα επανήρθε δυο μέρες μετά. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν την υποδεέστερη Γκραν Κανάρια και μετά από 9 χρόνια έριξαν ξανά 100άρα. Η νίκη αυτή, βέβαια, δεν μπορεί να καμουφλάρει κάποια τρανταχτά αδύναμα σημεία κατά βάση στην άμυνα. Αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες, όπως ο Καλάθης, δεν ήταν στην καλύτερη τους μέρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Λεκαβίτσιους, ο Παπαπέτρου και ο Μήτογλου να γίνουν πρωταγωνιστές, πλάι στον πολύ καλό Λάνκφορντ, και να αποτελέσουν τα σημαντικότερα κέρδη του Παναθηναϊκού από αυτό το ματς.

Συμπέρασμα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague είναι πως είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα! Δε χρειάζονται ούτε ενθουσιασμοί αλλά ούτε απογοητεύσεις. Το έχουμε μάθει καλά πως σκαμπανεβάσματα θα υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όσο καλές και αν είναι οι ομάδες σε ένα ματς τόσο κακές μπορούν να είναι στο επόμενο, και τούμπαλιν. Η αλήθεια είναι πως τα ρόστερ των δύο ελληνικών ομάδων είναι αρκετά αξιόλογα και οι απαιτήσεις αυξημένες. Καλό θα είναι, όμως, να τους κρίνουμε όταν θα έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα.

Σχόλια