Σαν πυξίδα χαλασμένη



Από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπήρχε αμφιβολία πως ακόμα και η Τρίτη θέση στον όμιλο θα αποτελούσε επιτυχία για την ΑΕΚ, έχοντας να αντιμετωπίσει Μπάγιερν, Άγιαξ και Μπενφίκα.


Του Καλλιτσάρη Ιωάννη

Η σεζόν για την Ένωση ξεκίνησε με ιδανικές συνθήκες. Ως πρωταθλήτρια, ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν, κατά γενική ομολογία βατός, ειδικά μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ. Η ψυχολογία της πρωταθλήτριας σε συνδυασμό με τον ερχομό του Μαρίνου Ουζουνίδη έδιναν στην ΑΕΚ άλλο αέρα και η χρονιά προμηνύονταν λαμπρή. Τί συνέβη, όμως, και η εικόνα της ομάδας αυτή τη στιγμή μοιάζει καταστροφική;

Η απάντηση δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία. Τα ερωτηματικά ήταν πολλά από, το καλοκαίρι ακόμα, για το κατά πόσο το ράστερ είναι επαρκές. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ και η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έδειχνε όλο και πιο ελλιπής. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την απουσία της περσυνής «ρέντας», ο Νοέμβριος βρήκε την Ένωση αποκλεισμένη από την Ευρώπη με μηδέν βαθμούς, να έπεται στη βαθμολογία της Superleague ακόμα και από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε από το -6, και με πολύ γκρίνια σε γήπεδο και εξέδρα αλλά και τον Μαρίνο Ουζουνίδη υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, εάν δεν υπήρχε ο Ουζουνίδης στον πάγκο της ΑΕΚ κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα δε θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ομάδα θα ήταν υπό διάλυση. Είναι ξεκάθαρο πως ο κόουτς της ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που ουδεμία σχέση έχει με το περσυνό αλλά και τη διοίκηση να εστιάζει ξεκάθαρα στο γηπεδικό και μη έχοντας την παραμικρή διάθεση για μεταγραφικές υπερβάσεις.

Η χρονιά για την ΑΕΚ δεν έχει και ούτε πρόκειται να έχει την περσυνή εξέλιξη. Στόχος πλέον είναι η έξοδος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και για να είμαστε πραγματιστές, αυτό το «τρένο» μοιάζει να φεύγει. Τα μάτια της διοίκησης είναι στραμμένα αποκλειστικά και μόνο στην «Αγιά Σοφιά» και κατά συνέπεια συστήνεται στον κόσμο της ομάδας υπομονή και ψυχραιμία. Σαφώς και ο Ουζουνίδης δεν αποτελεί την πηγή του κακού για φέτος και οποιαδήποτε καταδίκη του θεωρείται άτοπη και άδικη.

ΥΓ. Τα χθεσινά γεγονότα στο ΟΑΚΑ δε μας σοκάρουν πλέον. Δυστυχώς είναι μια από τα ίδια και κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας, ένας προς ένας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναλογιστούμε τι λάθη έχουμε κάνει και οδηγήσαμε την κοινωνία μας σε αυτή την κατάσταση.

Σχόλια